Geschiedenis

WTH MX Tuning gaat al heel wat jaartjes mee. Het bedrijf is zo’n 45 jaar geleden gestart toen eigenaar Willem ter Horst tijdens zijn omzwervingen als motorcrosser in Frankrijk en Italië ging sleutelen voor andere crossers. Op die manier kon Willem zijn eigen sport bekostigen en gaandeweg creëerde hij een groot netwerk van klanten. In die periode kreeg hij de bijnaam ‘Hansi’ en onder die naam is hij nog steeds bekend in binnen- en buitenland.

Door een slepende blessure, opgelopen met motorcrossen, ging Hansi zich na enkele jaren volledig toeleggen op het mecaniciens vak. Zijn deskundigheid groeide en begon op te vallen en dat leidde na enkele jaren tot samenwerking met de race-afdeling van KTM. Als vaste monteur van de Amerikaan Trampas Parker reisde Hansi vele jaren van GP naar GP en leerde hij het wereldje goed kennen. Trampas Parker was door KTM naar Europa was gehaald om wereldkampioen te worden en door de samenwerking met WTH MX Tuning werden de KTM´s beter en beter en werd die droom werkelijkheid: in 1989 werd Trampas Parker wereldkampioen 125cc. Later herhaalde hij dat nog eens maar dan in de 250cc klasse.

Begin jaren 90 keerde Hansi terug naar Nederland waar hij zich, naast het sleutelen voor bekende rijders, ging toeleggen op het tunen van motoren. Door zijn contacten uit het verleden kreeg hij veel aanloop uit de Scandinavische landen en Duitsland maar ook in Nederland weten vele rijders hun weg naar Doetinchem te vinden.

In Nederland werkte WTH MX Tuning in die jaren o.a. voor Willie van Wessel, Jacob Barth en Marco Langenbach. Deze samenwerking leverde diverse kampioenschappen op. Maar ook de samenwerking met de Deense rijder Jesper Kjear Jorgensen was zeer succesvol. Daarnaast werden (en worden) er ook in de Endurosport successen behaald door WTH MX Tuning begeleidde rijders. Een bekende naam daarin is Gert-Jan Boekhorst die na zijn succesvolle motorcross carriere ook in de endurosport succesvol was.

Niet alleen voor de motorcross werden er motorblokken geprepareerd, ook voor de kartsport leverde het tunen van de motoren van het Dejaco Racing Team vele kampioenschappen op.

Niet alleen toprijders worden door WTH MX Tuning geholpen, ook aan de jeugd wordt de nodige aandacht besteed. Diverse rijders uit het ADS team van Stef Willems hebben hun motoren bij WTH MX Tuning in onderhoud. Rijders uit dat team behaalden de afgelopen jaren diverse kampioenschappen.

Copyright © 2022. All Rights Reserved.